Εδώ και χρόνια διανύουμε μια περίοδο αλλεπάλληλων οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων κι αυτό καθιστά τη γονεϊκότητα εξαιρετικά δύσκολη στην εποχή μας. Αν κάτι μπορεί να είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για μια μητέρα είναι η επαφή της με άλλες μητέρες και η επικοινωνία μαζί τους. Ας μην ξεχνάμε πως στη χώρα μας το δίκτυο των γυναικών ήταν πολύ αποτελεσματικό σε πολύ δύσκολες εποχές.
Η Home-Start Ελλάς, στα πλαίσια της προσπάθειάς της για την ενδυνάμωση της μητέρας, σας προσκαλεί στο εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης και ψυχικής ενδυνάμωσης για μητέρες, «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ!». Μέσω της ομαδικής σύνθεσης μιας ιστορίας οι συμμετέχουσες θα μπορούν να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και ταυτόχρονα να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
Στο εργαστήριο, το οποίο θα λάβει χώρα το Σάββατο 6 Μαίου και το Σάββατο 13 Μαίου, στις 17.00-18.30 αντίστοιχα στους χώρους μας στον Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 19 στον Πειραιά, μπορούν να συμμετέχουν μητέρες ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού ή των παιδιών τους.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο https://forms.office.com/r/W66KUS7EPQ. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στο 6937214179.
Συντονίστρια του εργαστηρίου είναι η Κατερίνα Τζωρτζακάκη ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, και συγγραφέας. Έχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία, τη Θετική Ψυχολογία και το Art Therapy. Τρία πεζογραφήματά της κυκλοφορούν από τις «Εκδόσεις Βασιλείου» ενώ από τις «Εκδόσεις Αρμός» κυκλοφορεί και η συλλογή διηγημάτων της «Η καλή νεράιδα». Μαζί με την επίσης ψυχολόγο, Γεωργία Τσούμπα, έγραψαν το βιβλίο, «Μητρότητα, η δύναμη στην αδυναμία» και επιμελήθηκαν το βιβλίο, «Συναντήσεις με τον Πατέρα» (Εκδόσεις «Τόπος»). Με αφορμή τα βιβλία κάνουν ομιλίες για τη γονεϊκότητα. Ακόμα, αρθρογραφεί στην Huffpost ενώ στο παρελθόν υπήρξε εθελόντρια Home-Start στον Πειραιά.
Συνδυάζοντας τις δύο ιδιότητές της ανέπτυξε τα προγράμματα σύνθεσης ιστοριών. Έχει διοργανώσει και συντονίσει τέτοια προγράμματα σε διάφορα πλαίσια (ειδικής αγωγής, δημιουργικής απασχόλησης, σχολικές τάξεις, συλλόγους).
Έχει παρουσιάσει σε τρία επιστημονικά συνέδρια και μία επιστημονική ημερίδα προτάσεις σε σχέση με τη χρήση των ιστοριών ως παιδαγωγικό εργαλείο. Δράση που βασίστηκε σε ιστορίες της παρουσιάστηκε σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό συνέδριο Παιδιατρικής.
Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε όλες μαζί μια ιστορία για τη μητρότητα με όλες μας τις ανησυχίες και με τα όνειρά μας!
Comments